Web Analytics Made Easy - Statcounter

ریحانه قدردان مشاور توسعه فردی و سازمانی گفت: علاوه بر عرف حاکم بر جامعه در گرایش افراد به مشاغل خاص،تبلیغات کلامی و سمت و سو‌های فکری در گروه‌های همسالان نیز، روی ذهنیت دانش آموزان در انتخاب رشته تحصیلی و به تبع آن شغل آینده آن‌ها اثر می‌گذارد.

او افزود: در واقع این سوگیری باعث شده است برخی از مشاغل برای دانش آموز به یک الگوی ترسیم شده‌ی موفق ذهنی تبدیل شود و گرایش دانش آموز به آن بیشتر باشد، در حالیکه لزوما این موضوع به آن معنا نیست که آن رشته متناسب با استعداد و توانایی‌های ذاتی دانش آموز باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مشاور توسعه فردی و سازمانی ادامه داد: برای اینکه مشخص شود که رشته تحصیلی منتخب فرد، متناسب با هوش و سطح توانایی فردی اوست، باید از دانش آموز استعدادیابی تخصصی به عمل آید و مشخص شود که آن رشته‌ای که مورد گرایش و علاقه اوست آیا واقعا از درون او سرچشمه می‌گیرد یا خیر. زیرا که اگر تیپ شخصیتی و استعداد‌های او با رشته‌ی تحصیلی او هم پوشانی داشته باشد، قطعا هدفگذاری درستی خواهد داشت و تصمیمی منطقی، کم خطا و به مراتب کم هزینه تری را تجربه خواهد کرد.

قدردان بیان کرد: با وجود تأکید نظام آموزشی بر استعدادیابی، این امر بیشتر جنبه کلامی در نظام آموزشی دارد و کمتر به آن پرداخته می‌شود، در حالیکه مدارس و دانشگاه‌ها باید زمینه‌ی استعدادیابی تخصصی را فراهم کنند.

او در پاسخ به این سوال که آیا یک فرد در هجده سالگی به شناخت درستی از استعدادهایش رسیده است گفت: هجده سالگی سن میانگینی است که برای یک فرد در نظر گرفته شده است، زیرا سیستم نظام ارزشی او تا حدود زیادی شکل گرفته و انواع بلوغ نیز در این سن تا حدود قابل قبولی حاصل شده است.

این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی تأکید کرد: اگرچه که فرآیند بلوغ می‌تواند در افراد مختلف متفاوت باشد و گا‌ها در مواردی فرد در سنین بالاتر به بلوغ فکری برسد؛ بنابراین می‌توان هجده سالگی را به عنوان سن نسبی در نظر گرفت که فرد به شناخت طرحواره‌ها، استعداد‌ها و سلایقش رسیده است، اما صرفا تکیه بر این مورد کافی نیست زیرا که گاهی ممکن است  فرد دچار خطا‌های شناختی بشود و این طرحواره‌ها را ملاک قرار دهد.

قدردان اظهار کرد: نکته‌ی بسیار مهم این است، که برای اینکه تصمیم درستی اتخاذ شود، باید روی ذهنیت درست و توسعه فردی دانش آموز کار کنیم و می توان از طریق تشویق کردن، فراهم کردن و بسترسازی آموزش مباحث خودشناسی و خودآگاهی، فرآیند تصمیم گیری درست و ریشه‌ای را در آن‌ها تسهیل کرد. والدین اگر علاقه‌مند به رشد شخصیتی و رضایتمندی فرزند خود در آینده هستند، میتوانند با همفکری با او به دنبال راهکار و انتخابی مناسب باشند و نباید او را مجبور به انتخاب رشته‌ای خاص بکنند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خودشناسی استعدادیابی انتخاب رشته دانشگاه دانش آموز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۸۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز گردهمایی معاونان امور جوانان ادارات کل ورزش و جوانان در مشهد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۳ توسط مقام معظم رهبری به سال جهش تولید با مشارکت مردم گفت: ما نیز شعار حوزه جوانان را اقدام و عمل در راستای شعار سال قرار دادیم و تمرکز ما عملیاتی کردن طرح‌ها و برنامه‌های ملی و موثر در حوزه جوانان است که امیدوارم در این راستا اقدامات شاخصی که می‌تواند دستاوردی داشته باشد و هر فکر و ایده و الگویی که فکر می‌کنید می‌تواند موثر باشد را پشنهاد دهید.

کلهر همچنین به بهره گیری از الگو‌ها و روش‌های مثبت و موثر در حوزه جوانان در همه دوره‌ها تاکید کرد و افزود: باید این الگو‌ها را به اشتراک بگذاریم و با رفع اشکالات و تقویت آنها کمک کنیم این اتفاق پر ثمر باشد

مدیر کل ورزش و جوانان خراسان رضوی گفت: همایش ۳ روزه مسوولان امور جوانان کشور در حالی با حضور ۳۱ استان،۴ مدیرکل امور جوانان وزارت ورزش و جوانان و ۲ معاون وزیر از ۱۳ تا ۱۵ اردیبهشت در مشهد در حال انجام است.

تاج فیروز افزود: ارتقای دانش و ایجاد مفاهمه کلان ملی در باب برنامه ریزی امور جوانان در چارچوب استقرار نظام برنامه محور تحول آفرین، با قابلیت پایش عملکرد و پاسخ گویی به انتظارات و مطالبات متنوع، گسترده و به حق جوانان در ایجاد همگرایی، بهره گیری از خرد جمعی، تبادل تجربیات موفق زیسته و دانش اندوزی مدیریتی، معرفی طرح‌های الگویی و موفق بویژه با اولویت مهارت آفرینی اشتغال جوانان، ازدواج، توسعه مشارکت‌های مدنی، اجتماعی و اقتصادی آنان از دیگر برنامه‌های این گردهمایی عنوان کرد.

دیگر خبرها

  • آغاز گردهمایی معاونان امور جوانان ادارات کل ورزش و جوانان در مشهد
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • گزارشی از دانش آموز اصفهانی به مناسبت گرامیداشت روز معلم + فیلم
  • کمک به فقرا به عنوان یک الگو در جامعه نهادینه شود
  • رقابت ۶۵۰ دانش‌آموز یزدی در مسابقات قرآن، عترت و نماز استان یزد
  • رقابت قرآنی ۶۰۰ دانش آموز استان مرکزی
  • حمایت کمیته امداد از بیش از ۸۰۰ هزار دانش‌آموز و ۵۰ هزار دانشجو
  • طبقه بندی مشاغل باید به صورت ویژه پیگیری شود
  • طبقه‌بندی مشاغل در واحدهای تولیدی زنجان به طور ویژه پیگیری شود
  • دو دانش آموز تویسرکانی در مسابقات روبوکاپ اول شدند