Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه هنر: «مهر سیمرغ» عنوان بسته خبری-تحلیلی روزانه‌ای است که پیش از این در ایام برگزاری سی‌ونهمین جشنواره فیلم فجر به صورت روزانه انعکاس اهم اخبار مرتبط با متن و حاشیه این رویداد را در دستور کار قرار داده بود و از امروز به مرور متن و حاشیه «سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر» می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنان می‌توانید با «مهر سیمرغ» در جریان آخرین تحولات بزرگ‌ترین رویداد سینمایی کشور قرار بگیرید.

چهره روز؛ محمود کلاری

در کنار آثار ایرانی، چهره‌هایی هم هستند که جنبه بین‌المللی سینمای ایران را نمایندگی می‌کنند و از رهگذر حضور و فعالیت همان‌ها اتفاقات کلان فرهنگی رخ می‌دهد. محمود کلاری یکی از آن‌هاست، چهره‌ای که او را سوپراستار پشت دوربین لقب داده‌اند که می‌تواند با خود مخاطب به سینما بیاورد.

دوستانش محمود کلاری را جزو افرادی می‌خوانند که متواضعانه اندوخته‌هایش را در اختیار هنرجویان قرار می‌دهد، هم او بود که پل ارتباطی داریوش خنجی فیلمبردار آثار دیوید فینچر، وودی آلن و… شد تا در کارگاه‌های جشنواره فیلم کوتاه تهران تجربه‌هایش را به دوستداران سینما منتقل کند.

فیلمبردار صاحب سبک سینمای ایران علاوه بر موفقیت‌های داخلی، افتخارات بین‌المللی کم ندارد، هم او بود جایزه قورباغه نقره‌ای «کمر ایمیج» را از نوزدهمین دوره جشنواره «پلاس کمر ایمیج» برای فیلمبرداری فیلم «جدایی نادر از سیمین» ساخته اصغر فرهادی دریافت کرد تا مسیر همکاری‌های بین‌المللی او همواره شود.

موزه هنرهای معاصر نیویورک هم در دوره‌ای شاهد بزرگداشت و نمایش آثار او بود، کلاری خودش اما می‌گوید خودش هم فکر نمی‌کرده است روزی فیلمبردار شود، او که بارها از استادانش شنیده بود «تو برای عکاسی ساخته شدی»

کارگاه آموزشی «تجربه‌های فیلمبرداری / از محدودیت تا خلاقیت» امروز در سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر برگزار می‌شود تا محمود کلاری آنچه در این سال‌ها در زمینه فیلمبرداری تجربه کرده به دوستداران سینما بیاموزد.

فیلم روز؛ دختر لر

«اولین فیلم ناطق سینما به زبان فارسی»؛ این خلاصه‌ترین و مشهورترین معرفی‌نامه برای فیلم سینمایی «دختر لر» است. فیلم سیاه و سفیدی که در سال ۱۳۱۲ اردشیر ایرانی آن را کارگردانی کرد و تبدیل به نقطه عطفی در روند تثبیت و شکل‌گیری سینمای ایران شد.

حالا نسخه مرمت‌شده این فیلم مهم تاریخ سینمای در بخش کلاسیک‌های مرمت‌شده در جدول اکران سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر قرار گرفته است. نسخه‌ای که تماشای آن به‌شدت مورد توجه سینمادوستان قرار گرفته و این فیلم کلاسیک را در جدول پرمخاطب‌ترین فیلم‌های جشنواره قرار داده است.

سعید عقیقی منتقد سینما در آیین رونمایی از نسخه مرمت‌شده این فیلم سینمایی گفت: این اثر به نوعی اولین فیلم صنعتی و تجاری سینمای ایران است. در تئوری ژانر در هالیوود، فیلم‌ها یک رویکرد اصلی دارند، مثل ملودرام، جنایی، اکشن، موزیکال و غیره، اما در غرب آسیا ما گرایشی به نام رویکرد خاورمیانه‌ای داریم که برای سرگرم کردن بیننده در یک اثر، ملودرام، کمدی، اکشن و فضای موزیکال دارند.

این منتقد سیما ادامه داد: «دختر لر» کهن الگو و نمونه آغاز این سبک از سینما در ایران است، سبکی که ادامه آن را تحت عنوان جریان اصلی سینمای ایران یا فیلمفارسی می‌شناسیم.

استقبال از اکران فیلم «دختر لر» تا به اینجا از اتفاقات جذاب سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر بوده است.

اتفاق روز؛ بزرگداشت اشکان منصوری

نوشتن درباره او نه دشوار که غمبار است؛ نوشتن درباره رفیقی که او را با لبخندها، اخلاق حرفه‌ای و از آن فراتر با مهربانی وصف نشدنی‌اش می‌شناختیم. او که حتی تا آخرین لحظات نزدیکترین دوستانش را هم در جریان بیماری‌اش نگذاشت که درد دوری‌اش را برایشان دوچندان کند.

اصحاب رسانه به ویژه خبرنگاران سینمایی می‌توانند عنوان بهت‌برانگیزترین و سیاه‌ترین خبر پنجشنبه ۲ اردیبهشت‌ماه را به خبر «اشکان منصوری درگذشت» اطلاق کنند.

در باور ما نمی‌گنجید که باید او را در کنار عددها بنشانیم همان عددهایی که حالا گویی گزندگی خود را از دست داده‌اند و بیشتر از روزهای ابتدایی فراگیری کرونا تنها یک «عدد» هستند نه عزیزانی که پشت به پشت این ویروس از ما می‌دزد، صف به صف از دست می‌دهیم، این غم اما مو به مو از دلمان می‌رود.

«اشکان منصوری با سینه‌ای پر از آرزو رفت» این تنهاترین جمله‌ای است که در همه روزهای نبود او در ذهنمان می‌چرخد می‌چرخد و یادمان می‌آورد که گریزی نیست از این نبودن و نشدن.

روز گذشته نکوداشت او در گذر اجتماعات پردیس سینمایی چارسو و در حاشیه سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر برگزار شد تا عنوان اتفاق روز این گزارش روزانه را روز را به اشکان منصوری اختصاص بدهیم. نکوداشتی که طی آن برادرش ایمان از همه دوستانش طلب امداد کرد تا بتواند پرونده پزشکی او را به سرانجام برسند، او که می‌گفت برادرش با نتیجه منفی کرونا به بیمارستان برای انجام عمل جراحی رفت اما در همان بیمارستان مبتلا به کرونا شد و نه از عارضه کلیوی که از آلودگی بیمارستان برادرش را از دست داد.

سوالاتی که با گذشت چهل روز از فوت اشکان منصوری اما هم‌چنان در ذهن خانواده‌اش بی پاسخ باقی مانده است.

پیشنهاد ویژه؛ هجده هزار پا

«هجده هزار پا روایتی از هواپیمایی است که در آسمان ادلب برای مردم آذوقه می‌ریزد و به آن تیراندازی می‌شود. من چهار سال برای تولید این فیلم زمان گذاشتم و بخاطر آن گوش چپ‌ام را از دست دادم.» این روایت مهدی شامحمدی مستندسازی است که با مستند «هجده هزار پا» روایتی متفاوت از جریان مقاومت در منطقه به تصور درآورد است.

این مستند که در جشنواره سینماحقیقت در بخش‌های بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین موسیقی نامزد شده بوده، سرانجام جایزه بهترین مستند در بخش شهید آوینی را از آن خود کرد و مورد توجه مخاطبان این رویداد نیز قرار گرفت.

مخاطب در ابتدای شروع فیلم متوجه می‌شود که راوی در ارتفاع هجده هزار پایی بالای سوژه که شهرش است، قرار دارد. ۱۸ هزار در این فیلم عدد عجیبی است؛ ۱۸ هزار نفر در محاصره گیر می‌کنند و تعداد شهدای عملیات اول ۱۸ نفر است.

شامحمدی درباره شرایط سخت ساخت این مستند اینگونه توضیح داده است: ما در دمای هوای منفی ۳۰ درجه قرار داشتیم و از همه بدتر اینکه از پایین به سمت ما شلیک می‌شد و ما این را می‌بینیم و با این شرایط باید کار را ادامه می‌دادیم.

این مستندساز به بازخوردهای صورت گرفته در خصوص این فیلم مستند اشاره کرد و گفت: فیلم را برای یک مستندساز نمایش دادم که نسبت به موضوع مقاومت رویکرد مثبتی نداشت؛ او خودش اذعان کرد نگاهم نسبت به چنین فیلم‌هایی که با موضوع مقاومت تولید می‌شود منفی است؛ اما بعد از دیدن فیلم شما به نظرم رسید که چقدر برای این جریان کم کار کرده‌ایم و فیلم هجده هزار پا حالم را خوب کرد.

مستند «هجده‌هزار پا» عصر امروز یکشنبه ۹ خردادماه در سانس ساعت ۱۹:۵۰ در سالن شماره دو پردیس سینمایی چارسو اکران می‌شود.

کد خبر 5223961 زهرا منصوری

منبع: مهر

کلیدواژه: سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر محمود کلاری اشکان منصوری پورشیرازی سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر انتخابات 1400 حضور هنر ایران در جهان صدا و سیما شبکه دو سیما فیلم سینمایی فیلم کوتاه سریال ایرانی شبکه پنج سیما برنامه تلویزیونی تئاتر ایران برنامه رادیویی موسیقی نواحی سی وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر اشکان منصوری سینمای ایران هجده هزار پا محمود کلاری دختر لر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۷۵۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با قرارگاه نور جواب دشمن را می‌دهیم | ثواب این مسئله بیش از ۸ سال جنگ است | افراد باندی با مامورها رفتار نامناسب می‌کنند | تشدید اقدامات در حوزه حجاب

به گزارش همشهری آنلاین، سردار قاسم رضایی جانشین فرمانده فراجا در حاشیه مراسم گرامیداشت روز معلم و تجلیل از استادان، مدرسان و گروه‌های علمی فراجا که صبح امروز در ستاد فرماندهی فراجا برگزار شد، با اشاره به اجرای طرح نور برای مقابله با کشف حجاب از سوی انتظامی کشور گفت:‌ اجرای طرح نور جزو اجرای فروع دین نیست و این مسئله نیز دستور خداست. وقتی آقا می‌فرمایند حرام شرعی و سیاسی است، یعنی حرام شرعی پای خود افراد است اما در حرام سیاسی یعنی ما مسئول هستیم.

افراد کاملا هدایت‌شده و باندی با مامورها رفتار نامناسب می‌کنند

سردار رضایی گفت: دشمنان می‌خواهند جامعه را به سمت تباهی ببرند و ما به عنوان بازوی حکومت نمی‌توانیم ساکت بشینیم و باید شرایط را مدیریت کنیم. بر اساس مستندسازی‌های آماده شده، افراد کاملا هدایت‌شده و باندی با مامورها رفتار نامناسب می‌کنند.

جانشین فرماندهی کل انتظامی کشور ادامه داد: انقلاب ما انقلاب فرهنگی بود وقتی دهه ۴۰ امام فریاد زد که علما به داد اخلاق و دین برسید همین مسئله را می‌گفتند. ما این همه شهید دادیم و همه ما مدیون آنها هستیم. همه شهدا برای همین اهداف رفته‌اند و انقلاب امروز نباید سمت دیگری برود.

تشدید اقدامات قبلی در حال حرکت است/ بعضی‌ها نمی‌دانند جنگ کجاست

وی افزود: سواد یعنی فهم. برخی می‌گویند وکیل و دکترند اما اظهارات بی‌سوادانه‌ای دارند و متوجه نمی‌شوند که جنگ کجاست و جامعه به کدام سمت می‌رود. تشدید اقدامات قبلی در یک چارچوب در حال حرکت است و این کار جهادی و انقلابی است.

با قرارگاه نور جواب خود را به دشمن می‌دهیم

به گفته سردار رضایی جنگ‌های امروز در کشور از جنگ با عراق و تجزیه طلبان نیز بیشتر اهمیت دارد و حساس‌تر است. ما با این قرارگاه نور جواب خود را به دشمن می‌دهیم و این مسئله حتی از جنگ نیز حساس‌تر است.

این موارد غیرت مرد و نجابت زن را تخریب می‌کند

جانشین فرماندهی کل انتظامی کشور ادامه داد: به نظر من این تهاجم‌های فرهنگی بسیار پراهمیت و مخرب‌ترند. به عنوان مثال، اگر بمبی در جایی منفجر شود اثرات آن در همان منطقه می‌ماند اما اثرات این رفتارها بسیار تخریبگر است.

وی افزود: این موارد غیرت مرد و نجابت زن را تخریب می‌کند اما امروزه رنگ و لعاب دیگری دارد. برخی افراد با این رفتارها معانی حقوق شهروندی را لکه‌دار می‌کنند و خواسته الهی و وظیفه فراجاست که با این بی‌حرمتی‌ها مقابله کند.

ثواب این مسئله بیشتر از ۸ سال جنگ است

سردار رضایی با تاکید بر اینکه مسئله تکلیف الهی است، گفت: به نظر من ثواب این مسئله بیشتر از ۸ سال جنگ است زیرا جسارت و اعتقاد بالاتری می‌خواهد و باید در تربیت نیرو نیز این مسائل مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: در موضوع عفاف و حجاب، سی و چند دستگاه مسئولیت دارند اما هیچکدام بصیرت و شجاعت لازم را در این زمینه ندارند و خدا را شکر ما پای کار هستیم.

ادعای حقوق بشر غربی‌ها این روزها در دانشگاه‌های آمریکا دیدنی است

سردار رضایی همچنین با اشاره به رفتار دولت آمریکا با دانشجویان مدافع غزه در این کشور گفت: ادعای حقوق بشر غربی‌ها این روزها در دانشگاه‌های آمریکا دیدنی است که چگونه با دانشجویان خود رفتار می‌کنند.

کد خبر 848662 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر ویژه زنان - حجاب فراجا

دیگر خبرها

  • اولین کسی که بایرن را رد نکرد: برادرزاده پدرخوانده!‏
  • تست هوش ریاضی: تعداد تخم مرغ‌های باقی مانده چند عدد است؟
  • سوغات امید از دیار نصف جهان/ تدبیرمدیران نساجی در اعزام هوادار جواب داد
  • با قرارگاه نور جواب دشمن را می‌دهیم / ادعای حقوق بشر غربی‌ها دیدنی است
  • با قرارگاه نور جواب دشمن را می‌دهیم | ثواب این مسئله بیش از ۸ سال جنگ است | افراد باندی با مامورها رفتار نامناسب می‌کنند | تشدید اقدامات در حوزه حجاب
  • پایان انتظار ۳۷ ساله مادر شهید اسدپور در شیراز
  • رالف رانگنیک و دادن جواب بله به بایرن مونیخ؛ در آستانه توافق نهایی
  • سوال و جواب‌ کوتاه از محسن هاشمی درباره خواهرش! | فیلم
  • واکنش کیهان به گزارش بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی: جعلی است و ارزش جواب ندارد
  • اثر هنری رئال در آلیانز: کروس جواب بایرنی‌ها را داد