Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@06:51:47 GMT

یادی از بازی برجامی آمریکا در هجده قدم ایران بدون شرط پنالتی

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۵۴۰۹۳

یادی از بازی برجامی آمریکا در هجده قدم ایران بدون شرط پنالتی

به يادآوريم در زمان نوشتن متن برنامه جامعه اقدام مشترك، سران ديپلماسي توجهي به تفاوت كلمه (لغو تحريم) با کلماتی که به معنای (تعليق تحريم) هستند، نشان ندادند. در اصل امريكا در برجام حتي در ظاهر هم حاضر نشد لغو تحريم ها را بپذيرد اما ايران بر اثر عمل به برجام دارايي هاي هسته اي خود را نابود كرد. طبعا امريكا كه ريشي گرو نگذاشته بود به راحتي به خانه اول بازگشت و تحريم ها را حتي شديدتر اعمال كرد سپس خواستار امتیازات بیشتری از ایران شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

يك بار ديگر مرور كنيم؛ در زمان نگارش برجام، امريكا و اروپا براي داشتن دستاويزي به منظور شانه خالي كردن از تعهدات خود در افكار عمومي توانستند بازي با كلمات را در پيش گيرند. آنها واژگاني نظیر Lift   و Suspend و ... را در برجام قرار دادند تا ابهام و ایهام در تعهدات خود ایجاد کنند. در حاليكه در خصوص آنچه بايد ايران انجام مي داد روندي كاملا قاطع، محكم و حساب شده را طراحي كردند؛ اینکه کدام سانتریفیوژ از کار بیافتد و در کدام سالن در کدام اتاق نگهداری شود و درصد دقیق غنی سازی اورانیوم توسط ایران چه مقدار باشد و تاسيسات فردو چه مقدار فعاليت نكند !!! با عدد دقیق برای ایران تعیین تکلیف شده بود.

کدام حقوق بین الملل؟

اگر قبول داشته باشيم كه حقوق بين الملل در منازعه اي كه يك سوي آن هژموني امريكا است، كاربرد دارد بايد سران ديپلماسي به سوال فوق پاسخ دهند كه چرا بخشي كه به تعهدات طرف مقابل بود را دقيق تنظيم نكردند و از هول حليم به ديگ افتادند. 

در مقابل اگر حقوق بين الملل قابليت اين را ندارد كه به يك ابرقدرت اعمال فشار كند پس چرا در متن برجام و قبل از اجراي تعهدات برجامی، يك نوع ضمنانت اجرايي يا شرط پنالتي از امريكا نگرفتند كه در صورت تخلف امريكا از تعهداتش بتوانند به امريكا اعمال فشار كنند. 

خيلي ساده است؛ اگر ريش امريكا گرو نباشد طبعا الزامي هم نيست كه تحريم هاي ايران را لغو كند. پس وقتي تحريم لغو نشود چرا دارايي هاي هسته اي ايرانيان را نابود كرديد؟ این سوالی است که سران دیپلماسی باید پاسخ دهند. مذاکراتی که بی پایان  است، به این دلیل که زورگویی امریکا نیز پایانی ندارد. 

لاریجانی و فقدان نظارت صحیح

به تفاوت رفتار كنگره امريكا با مجلسي كه رياست آن با لاريجاني بود دقت کنیم؛ كنگره امريكا، تحريم هايي كه قرار بود طبق برجام تعليق شود را تمديد كرد اما مجلسي كه اكثر اعضايش غربگرا بودند و رياست آن را لاريجاني به عهده داشت، تنها ظرف بيست دقيقه برجام را تصويب كرد. اكنون لاريجاني و نمايندگان همسو با وي چرا پاسخ نمي دهند كه در ازاي نابودي دارايي هاي هسته اي ايران چرا تحريم ها لغو نشد؟ 

چرا توافقي كه بدون شرط پنالتي و ضمانت اجرايي از طرف مقابل بود را تصويب كردند؟ سران ديپلماسي دولت و نيز علي لاريجاني و جناح اصلاح طلب چرا خود را بدهكار نمی دانند، اظهار شرمساري و طلب پوزش نمی کنند؟

به راستي چرا مردم در فكر مسئولان دیپلماسی نامحرم تلقي مي شوند. چرا از جريان آزاد اطلاعات و اخبار درست مذاكرات هسته ای جلوگيري مي كنند در حاليكه آنچه امضا مي كنند به سرنوشت ابدي همه ايرانيان مربوط است. 

دیپلماسی جواد ظریف در ازای همه امتيازهايي كه از حساب ملت ايران به دشمن امريكايي داد و مجلسي كه به رياست علی لاريجاني برجام را تصويب كرد چه دستاوردی برای مردم داشتند؟ اكنون سران ديپلماسي به جای طلبکاری بهتر است در مقابل ملتي كه دارايي شان در جریان بتون ریزی راکتور اتمی و ... نابود شد و بازهم تحریم شدند خود را بدهکار بدانند و شرمسار باشند. 

زيان ايران و نفع امریکا

سودي كه امريكا از برجام بُرد اين بود كه بدون كمترين زحمتي و حتي شليك گلوله اي توانست ذخائر اورانيوم غني شده كشورمان را كاهش دهد و راكتور آب سنگين اراك را نابود (بتون ريزي) كند و بخشي از سانتريفيوژهاي ايران را از حركت بياندازد آن هم به دست خود ايرانیان. 

در مقابل ايران هيچ امتيازي به دست نياورد. شدت گرفتن تحريم هاي فلج كننده و افزایش عناوين مختلفي بر تحريم، محصول نوعي از ديپلماسي بود كه دشمن را دوست می پندارد.  به بیان دیگر امریکا حلوای نقد از ایران گرفت و آنچه باید می پرداخت را در بازی با کلمات به دیپلماسی عمومی حواله کرد. اين همه خسارت و هزينه براي ايران دقیقا برای چه بوده است؟ و چرا توافقی امضا و اجرا شد که فاقد شرط پنالتی برای طرف مقابل بود؟ سران دیپلماسی بعد از تشدید تحریمها، حتی استعفا هم نکردند. اين محصول نامحرم دانستن مردم در زمان امضاي برجام بود و همین مسیر در مذاکرات مخفی با عربستان سعودی اخیرا تکرار شد. 

اگر برجام نبود

وزارت خارجه مي توانست به جاي تکیه بر قول بي اعتبار امريكا به اقدامات عملي در ديپلماسي اقتصادي متمركز شود و از صدها ميليارد دلار وارداتي كه در كشورهاي غرب آسيا، اوراسيا و شبه قاره انجام می دهند براي ايران فرصتي بكر بسازد. متاسفانه حتی در عراق و جمهوری اذربایجان که بیشترین قرابت را با ایران دارند نیز ترکیه و دیگر کشورهای رقیب جایگزین صادرات ایران شدند. 

سران دیپلماسی در هشت سال گذشته، نه تنها امریکای لاتین و افریقا بلکه فرصت بهره برداری از بازار اوراسیا را هم از دست دادند درحالیکه برای ایران کاملا باز و مفتوح بود. این موارد به حدی شگفت انگیز است که انسان از این همه بی تدبیری واله و حیران می ماند. 

در نگاه علی لاریجانی، ظریف، عراقچی، تخت روانچی جهان فقط در امریکا، انگلیس و اروپا خلاصه می شود. ((اگر کدخدا با آنها بد باشد پس جهان را از دست داده اند و اگر با آنها خوب باشد پس همه مشکلات شان حل می شود.))  حال آنکه قراردادی بدتر از ترکمنچای با غرب امضا شد و غربگرایان به آن عمل کردند، اما هیچ کدام از مشکلاتی که امریکا برکشورمان تحمیل کرده بود، هرگز حل نشد. 

در سالهايي كه ايران را به برجام دوختند، و هیچ به دست نیاورند، فرصت تجارت با همسايگان و كشورهاي پيرامون آنها كه بسيار مناسب و قابل دستيابي بود را از دست دادیم. حال آنکه با تجارت ترجیحی و روشهای دیگر امكان داشت شرایط صادرات و ایجاد اشتغال و زندگی بهتر را برای ایرانیان فراهم کنند. 

برجام حتی از ترکمنچای و گلستان هم بدتر بود. آن دو اگرچه بد بودند اما زمانی امضا شدند که ارتش متجاوز تزاری روسیه تبریز را اشغال کرده بود و در راه تهران بود، اما امریکا قبل از برجام حتی اراده ای برای تجاوز نظامی هم نداشت. امریکا بعد از جنگ دوم جهانی هرگز با یک ارتش منظم و کشوری سرپا  وارد جنگ نشد. حتی برای حمله به عراق و افغانستان نیز شش ماه زمان نیاز داشت تا 200 هزار نیرو را از آن سوی زمین به غرب آسیا منتقل کند تا مقابل طالبان و صدام فاقد آرایی کند كه فاقد توان موشكي و منطقه اي بودند. 

متاسفانه جریان غربگرا حاضر نیست این واقعیت را بپذیرد. 


منبع: الف

کلیدواژه: سران دیپلماسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۴۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۰ بازداشت فقط در یکی از دانشگاه‌های امریکا

به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان در گزارشی با استناد به بیانیه «ژن بلاک»، رئیس دانشگاه کالیفرنیا، اعلام کرد که در طول اعتراضات حمایت از فلسطین، بیش از ۲۰۰ نفر در محوطه دانشگاه کالیفرنیا بازداشت شدند.

از سوی دیگر، بازداشت بیش از ۲۰۰۰ معترض به جنگ غزه در دانشگاه‌های آمریکا تائید شده است.

در همین ارتباط نیز، روزنامه آمریکایی واشنگتن پست اعلام کرد طی دو هفته گذشته بیش از ۲۰۰۰ معترض به جنگ در غزه در جریان تظاهرات‌های دانشگاه‌های آمریکا بازداشت شدند.

اعتراض‌های دانشجویی در آمریکا از دو هفته پیش در دانشگاه‌های مختلف برای حمایت از مردم فلسطین و محکومیت جنایت‌های رژیم صهیونیستی در نوار غزه آغاز شده و علی‌رغم سرکوب شدید پلیس و نیروهای امنیتی آمریکا این تظاهرات ادامه دارد و الهام‌بخش اعتراض‌های دانشجویی در دیگر کشورهای جهان بوده است.

ساعاتی پیش شبکه «سی‌ان‌ان» هم اعلام کرد که پلیس و نیروهای امنیتی آمریکا به تجمع و تظاهرات دانشجویان تگزاس حمله و ۱۸ دانشجو را با ضرب‌وشتم بازداشت کردند.

با اوج گرفتن اعتراضات دانشجویی علیه رژیم صهیونیستی از لس‌آنجلس تا نیویورک در حمایت از مردم فلسطین در غزه، موج ضدصهیونیستی نوپا چنان زلزله‌ای در جهان به راه انداخته که نیروهای پلیس و گارد ملی آمریکا با خشونت تمام به صحنه آمده‌اند.

از سوی دیگر، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در نخستین سخنرانی پس از اعتراضات گسترده دانشجویی در این کشور در حمایت از غزه که به خشونت و بازداشت شمار زیادی از دانشجویان منجر شده است، گفت که این اعتراضات او را وادار به تغییر سیاست آمریکا در منطقه نکرده است!

اعتراضات در دانشگاه‌های سراسر آمریکا روزهاست که پرتنش دنبال می‌شود و معترضان از برچیدن چادرهایی که در محوطه دانشگاه در حمایت از غزه برپا کرده‌اند، خودداری کرده و در نتیجه مدیریت دانشگاه‌ها خواستار ورود نیروهای امنیتی به داخل محیط‌های آموزشی شدند.

بایدن در نخستین سخنرانی پس از التهابات اخیر در دانشگاه‌های آمریکا، در کاخ سفید گفت: اعتراضات در دانشگاه‌ها دو اصل بنیادی آمریکا را به بوته آزمایش گذاشت؛ نخستین اصل حق آزادی بیان و تجمع صلح‌آمیز و دومین اصل حاکمیت قانون است.

وی مدعی شد: هر دو باید حفظ و رعایت شوند. ما کشوری استبدادی نیستیم که مردم را ساکت و مخالفان را سرکوب کنیم. در عین حال، کشوری بی‌قانون هم نیستیم. جامعه‌ای مدنی هستیم و نظم باید حرف اول را بزند!

بایدن بدون اشاره به اعتراضات صلح آمیز دانشجویان که با برپایی چادر و شعارهای حمایتی از غزه، دست به تجمع و تحصن زده‌اند، مدعی شد: مخالفت ضرورت دموکراسی است اما مخالفت نباید به هرج‌ومرج و محروم کردن دیگران از حقوقشان منجر شود تا حدی که دانشجویان قادر به پایان ترم و تحصیلات دانشگاهی نشوند!

ادعاها و اظهارات بایدن درباره اعتراضات اخیر در دانشگاه‌های آمریکا در حالی است که نیروهای امنیتی و پلیس این کشور با ورود خشونت‌آمیز به داخل دانشگاه‌ها، از گاز اشک‌آور و باتوم برای متفرق کردن معترضان استفاده و شمار زیادی را بازداشت کرده‌اند.

بایدن در ظاهر چند باری از اقدامات تل‌آویو انتقاد کرده اما واشنگتن هرگز تأمین تسلیحاتی رژیم صهیونیستی را متوقف نکرده است. جنایات صهیونیست‌ها در نوار غزه در حالی وارد هفتمین ماه می‌شود که اشغالگران تاکنون بیش از ۳۴ هزار فلسطینی را که عمدتاً زنان و کودکان هستند، به شهادت رسانده است.

کد خبر 6095421

دیگر خبرها

  • ۲۰۰ بازداشت فقط در یکی از دانشگاه‌های امریکا
  • لیگ یک/ پنالتی جنجالی و ناراحتی پیروز قربانی!
  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران